Bruiloft Marloes & Niels

Bruiloft van Marloes & Niels

Ik heb een voorliefde ontwikkeld voor bruiloften op 1 locatie

Op weg naar Klooster Nieuwkerk Goirle

Op weg naar Klooster Nieuwkerk Goirle

De trouwlocatie voor deze bruiloft is Klooster Nieuwkerk in Goirle. Deze werkelijk sprookjesachtige locatie ligt midden in een groot bos.

De rit naar het klooster werd geheel in stijl gereden in een oude Fiat 500 uit de jaren '70.  We moesten wat gekke toeren uithalen - lees: ‘half uit de auto hangen tijden het rijden’, om een foto te maken tijdens de rit. Maar mensen die mij kennen weten wat ik altijd zeg: “ALLES voor de foto”!


Fiat 500 geparkeerd op het terrein van Klooster Nieuwkerk in Goirle

Fiat 500 geparkeerd op het terrein van Klooster Nieuwkerk in Goirle

Het trouwen op een vaste locatie vind ik fantastisch. Je hoeft niet met de hele familie -en vriendengroep te verhuizen van locatie naar locatie (dus ook geen stress over aankomsttijden). 

Op een locatiebruiloft zijn alle voorzieningen om een bruiloft te laten slagen. Je kunt zo van het ‘JA-woord’ naar de feestlocatie lopen.

 


Ceremonie Klooster Nieuwkerk

Ceremonie Klooster Nieuwkerk

Wanneer een ceremonie begint moet ik als fotograaf een keuze maken; ‘ga ik het bekijken vanuit de hoek van de bruidegom of bruid?’ óf  ‘Wissel ik deze hoek per bruiloft af afhankelijk van de locatie en situatie?’. Bij deze bruiloft vond ik het gepast om de bruid vast te leggen, omdat een haag van lieve vrienden en familie prachtig is.

 


Bruidspaar tijdens de ceremonie

Bruidspaar tijdens de ceremonie

Buiten fotograferen in Nederland is altijd een uitdaging, omdat we in Nederland zelden dagen kennen waar de hemel helder is. Er is bijna altijd wel een wolk. Voor iemand die geen fotograaf is betekent dit dat er even geen zon is. Voor mij als fotograaf betekent dit dat mijn camera instellingen compleet veranderd moeten worden. Ook deze dag was een dag waar soms een dikke wolk kwam. Deze wolk werd dan vervolgd door INEENS een flinke portie heldere zon. Dit zorgt fotografisch voor een uitdaging. 

Doordat ik een geroutineerd fotograaf ben weet ik met dit soort omstandigheden om te gaan. Ik maak zelfs gebruik van de overbelichting of onderbelichting. Zoals je kunt zien op de foto naast de tekst.

 


Loveshoot bruidspaar

Loveshoot bruidspaar

Na de ceremonie mag alle liefde vastgelegd worden. In dit geval betekent dit dat er een wedding shoot na de ceremonie gepland stond. Ik vind niet perse dat er een shoot tijdens zo'n dag plaats moet vinden, omdat foto's in het moment namelijk vaak wat spannender zijn. Als we echter toch voor een shoot gaan, maak ik er ook iets prachtigs van. 

Door mijn ervaring in de fashion-industrie weet ik hoe ik de geportretteerden op hun gemak moet stellen en momenten kan pakken die puur zijn. Want wie zit er te wachten op geforceerde lachjes naar de camera op een brug tussen de zwanen? 

 


Backstage tijdens loveshoot

Backstage tijdens loveshoot

Soms heb je last van te veel zon en soms is er geen zon. Wat doe je dan? Dan gaan we bouncen. Bouncen is het door-kaatsen van licht naar een andere locatie. In dit geval het belichten van het bruidspaar. Op deze manier komt het bruidspaar los van de achtergrond en leeft het portret echt op het uiteindelijke resultaat. Alleen met een getraind oog kun je zien of er in een foto gebounced is. De truc is om het niet te overbelichten.

 


Taarten van Zoete Zaken uit Tilburg

Taarten van Zoete Zaken uit Tilburg

Na al dat harde werken moet er genoten worden van iets heerlijks. En als je deze tafel ziet met al die mooie taarten van Zoete Zaken uit Tilburg: dan krijg je wel trek!

 

Meer op de instagram pagina van Roy van der Wens

Op de instagram pagina van Roy van der Wens vindt u meer foto's van van deze prachtige dag.


Bent u ook geïnteresseerd in een bruidsreportage door Roy van der Wens? Neem dan contact op voor een gesprek en wellicht kunnen we iets prachtigs neerzetten.