Bruiloft Eva & Arie-Jaap

Bruiloft van Eva & Arie-Jaap

Bruid wordt geholpen door haar moeder.

Bruid wordt geholpen door haar moeder.

Enkele maanden terug werd ik gebeld door Arie-Jaap over hun aanstaande bruiloft die plaats zou vinden op het prachtige Landgoed Wolfslaar in Breda en in de Eau Lounge in Rotterdam.

Zowel de locatie als het gesprek met AJ waren erg inspirerend voor mij om prachtige foto's te schieten. Al snel besloten we een afspraak te maken zodat ik een wat uitgebreider portfolio kon laten zien en om te kijken of er een klik zou zijn.


Bruid en haar vader tijdens ceremonie in Landgoed Wolfslaar Breda.

Bruid en haar vader tijdens ceremonie in Landgoed Wolfslaar Breda.

Eenmaal op de afspraak in Breda aangekomen is het eerste wat Eva zegt: "heb je Foo niet meegenomen" (Foo is mijn hond, een Border Collie waarvan Eva uiteraard van op de hoogte was)? Waarop mijn reactie was: "Het lijkt me niet verstandig een jonge Border Collie mee te nemen naar een potentiële klant die tegen elke tafelpoot aan plast". Waarop haar reactie was: "ahhh geen probleem, de volgende keer mag hij mee komen". Het was daarom al snel duidelijk dat het klikte tussen Eva, AJ en mijzelf.


Huwelijksvoltrekking in de LandgoedWolfslaar Breda

Huwelijksvoltrekking in de LandgoedWolfslaar Breda

Voordat dé dag aangebroken was heb ik contact gehouden met Grietien de ceremoniemeester, over het verloop van de bruiloft. Ze had een prachtige tijdsindeling van de dag gemaakt en zodoende konden we duidelijk plannen waar en wanneer te fotograferen en te filmen.

Tijdens de ceremonie probeer ik een fly-on-the-wall te zijn en alle mooie momenten te pakken. Sommige gasten zullen me wel eens over de vloer zien schuiven of in rare kamasutra houdingen zien liggen, maar dit is nodig om het perfecte plaatje te schieten.


She said yes!

She said yes!

Mijn uitgangspositie voor dit soort foto's is simpel, ik wil dat een onbekend persoon de foto's van Eva & AJ fantastisch vindt. Dit bereik ik door op details, beeldverhouding en situaties te anticiperen. 

Zoals op de linker foto kun je zien dat het een simpel maar sterk beeld is wat meer dan genoeg zegt.


De Shoot

Even rust na het ja-woord.

Even rust na het ja-woord.

Nou ken ik Eva en AJ uiteraard niet zo goed als hun vrienden en familie. Maar in de korte tijd dat ik ze heb leren kennen heb ik gemerkt dat ze super gek zijn op elkaar en veel lol hebben.

Het was voor mij daarom belangrijk dat beide elementen vastgelegd zouden worden in de fotoserie.

De foto rechts is een mooi voorbeeld van de chemie tussen beiden, ze zijn totaal niet bezig met hun omgeving en hebben alleen maar oog voor elkaar. 

Hier word je toch vrolijk van!?


Tijdens shoots vraag ik regelmatig aan mijn hoofdonderwerpen om lekker te bewegen, trapje aflopen, trapje op, jasje uit, jasje aan, praten met elkaar enz. Omdat het momentopnames zijn pak je de mooiste momenten. Maar het gebeurt ook wel eens dat er twee heel erg verschillende momenten samenvallen zoals op de foto hieronder.

Voor het gemak heb ik de foto onbewerkt gelaten en niet gecropt (bijgesneden).
Op het eerste oogopslag is dit een prachtige foto waarin Eva, AJ, de jurk en de setting mooi samen komen. Echter als je goed kijkt zie je (buiten de cameravrouw die eenvoudig weg te shoppen is) dat AJ op de achtergrond geniet van een lekker bitterballetje.

Loveshoot in LandgoedWolfslaar Breda

Loveshoot in LandgoedWolfslaar Breda


Feestje Eau Lounge in Rotterdam

Feestje Eau Lounge in Rotterdam

De dag werd afgesloten met een prachtig feest in de Eau Lounge in Rotterdam, een geweldige locatie aan de nieuwe maas voor een dikke party!

Het bruidspaar wilde dat de foto's een lekkere club feeling hadden, alsof ze tijdens het uitgaan geschoten zijn. Hiervoor heb ik een zogenaamde reportageflitser gebruikt om een bijzonder lichteffect te creëren. Doordat ik de flitsers op een bepaalde manier positioneer krijgen de foto's extreem veel diepte.

 

 

 

 

De bruiloft van Eva en Arie-Jaap was een meer dan geslaagde dag met lieve vrienden familie en een aaneenschakeling van prachtige momenten. Ik vond het een eer om voor dit stel te mogen werken.

 

Hieronder wat foto's van de hele dag om een goede indruk te krijgen.

Ben je ook geïnteresseerd in een bruidsreportage? Neem dan contact met me op voor een gesprek en wellicht kunnen we samen iets prachtigs neerzetten.