5 redenen waarom je een pre-wedding shoot wilt boeken

5 redenen waarom je een pre-wedding shoot wilt boeken

redenen waarom je een pre -wedding shoot wilt boeken

Een bruiloft laten fotograferen is voor veel mensen heel vanzelfsprekend. Maar waarom zou je de verlovingstijd niet vast laten leggen? De verlovingstijd is immers ook een speciaal moment uit je leven. Een pre-wedding shoot is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder de toekomstige bruidsparen. Het is dé perfecte manier om je voor te bereiden op jullie trouwdag. Wanneer je nog niet eerder samen foto’s hebt laten maken door een professionele fotograaf, is dit een mooie gelegenheid om alvast te wennen aan een camera die op je gericht staat.

 

Wat is een pre-wedding shoot?

Een pre-wedding fotoshoot wordt ook wel ‘loveshoot’ genoemd. Meestal boek je een pre-wedding shoot bij je bruidsfotograaf. Het voornaamste doel van de shoot is dat het ijs wordt gebroken tussen jullie als toekomstig bruidspaar en de fotograaf. Tijdens een pre wedding shoot worden er foto’s van jullie gemaakt, in een ongedwongen en ontspannen sfeer.

Tijdens een loveshoot vereeuwigen we jullie liefde op beeld

Tijdens een loveshoot vereeuwigen we jullie liefde op beeld

De voordelen van een pre-wedding shoot

Je leert de fotograaf beter kennen

Tijdens de shoot kunnen jullie wennen aan de fotograaf en kan de fotograaf ook aan jullie wennen. Je leert elkaar alvast wat beter kennen en bouwt een persoonlijke band op, wat in zijn voordeel gaat werken op de bruiloft. Dit zorgt er namelijk voor dat jullie als koppel veel relaxter voor de camera staan op de grote dag. Daardoor zullen de foto’s er een stuk natuurlijker uit zien. 

Goede oefening

Elkaar thuis een kus geven is natuurlijk heel anders dan wanneer je elkaar een kus moet geven als er iemand met een camera op je gericht staat. Veel mensen zijn bang dat ze niet fotogeniek genoeg zijn om mooi op de foto te staan, maar laat je daardoor niet afschrikken. Er zijn maar weinig bruidsparen die allebei een succesvolle modellen carrière achter de rug hebben. Bij een pre-wedding shoot kun je alvast een beetje oefenen om als koppel op de foto te gaan.

Gepersonaliseerde save-the-date kaarten

Na de pre-wedding shoot ontvang je al een aantal hele mooie foto’s van jullie samen. Foto’s leggen momenten vast en creëren herinneringen voor later. Daarnaast kunnen jullie de foto’s misschien gebruiken op de uitnodigingen voor de bruiloft of voor save-the-date kaarten. Dit is een originele manier om je gasten te verrassen.

Een belangrijk moment in je leven vastleggen

De meeste bruidsparen vinden het belangrijk dat de trouwerij van begin tot eind wordt vastgelegd, maar waarom zou je de verlovingsperiode overslaan? Je verloven met de partner waar je oud mee wilt worden is een erg belangrijk moment in je leven. Het is een grote stap in jullie relatie, die nog voor de bruiloft vastgelegd zou moeten worden. Een mooie herinnering aan de tijd dat jullie verloofd waren. 

Sometimes you will never know the value of a moment, until it becomes a memory

 

Voorpret voor de bruiloft

Tijdens de pre wedding shoot ervaar je al een beetje hoe het is om samen met je toekomstige man of vrouw voor de camera de staan. Ook kunnen jullie samen alvast genieten van de voorpret voor de bruiloft. Na afloop van deze shoot, zullen jullie een stuk minder last hebben van spanning voor de foto’s op de grote dag en staan jullie veel relaxter voor de camera.

Herinneringen vervagen, maar foto’s zijn voor eeuwig. Een pre-wedding shoot zorgt ervoor dat je mooie beelden hebt van jullie verlovingstijd en jullie weer herinnert worden aan die speciale momenten en voorbereidingen richting de bruiloft.


Bionda SmansMarketing specialist bij Roy van der Wens Bruidsfoto & Film

Bionda Smans

Marketing specialist bij Roy van der Wens Bruidsfoto & Film