Bruiloft van Patty & Erik

Bruiloft van Patty & Erik aan zee

Donderdagochtend 8 uur gaat de wekker en is het tijd om een tweede check-up te doen. Zijn alle batterijen vol? Werkt alle apparatuur? Heb ik alles bij om te fotograferen? CHECK, CHECK and CHECK!

bruidsfotograaf tilburg

Ik ga nog even een uurtje sporten. Voor mij is fotografie namelijk een sport. Mijn camera's wegen gemiddeld 5KG, waar ik er twee van draag en ik schiet vaak vanuit onmogelijke hoeken. Dit betekent dat ik veel moet squatten.

Na het trainen zorg ik voor een stevige suikervrije maaltijd zodat ik er flink tegenaan kan gaan.

 

 


Elements Beach bruiloft

Onderweg naar de bruiloft van Erik & patty geeft het prachtige weer mij genoeg inspiratie om fantastische foto's te schieten. 

Van tevoren verdiep ik me in de locatie - in dit geval ‘Elements beach’ - waar de bruiloft plaats vindt. Daarnaast houd ik het weer in de gaten, zodat ik weet wat voor apparatuur ik mee moet nemen.


Elements Beach trouwen aan strand

Eenmaal aangekomen op locatie zoek ik de ceremoniemeester op (dit zijn vaak vrouwen, omdat zij waarschijnlijk wat beter plannen dan wij mannen :D). Waarna we in het kort nog even alles doornemen en ik al vrij snel begin met het vastleggen van de dag.

Ik verdeel de dag (afhankelijk van hoe lang ik er ben) in vier delen. 

Deel 1 is het registreren van alle hectiek om te bruiloft heen (zoals decoratie, props en natuurlijk het aankleden van de bruidegom en bruid). Dit fotografeer ik op een reportageachtige manier die vaak in zwart wit is. Dit zorgt ervoor dat de foto's meer rust, diepte en beleving hebben. Vaak zijn de ruimtes waar wordt omgekleed rommelig en in zwart wit valt dit niet op en gaat de aandacht naar de persoon in kwestie.


trouwen zwart-wit elements Beach

Deel 2 is het in beeld brengen van de ceremonie, alle vrienden, familie en het bruidspaar. Van binnenkomst tot aan de kus.

Vaak gebruik ik twee camera's. Eén groothoek camera om mooie totaal overzicht foto's te maken en een telezoomcamera waarmee ik details kan vastleggen.

 

 

 


beach wedding strand zuid-hollend trouwen

Deel 3 van de dag is de fotoshoot waar mensen vaak een beetje nerveus voor zijn, omdat ze denken niet fotogeniek te zijn.

Maar eigenlijk is dit vaak de meest relaxte shoot die ze krijgen, omdat we even weg zijn van familie en vrienden. Het bruidspaar is alleen en realiseert zich op dat moment dat ze getrouwd zijn.

De liefde spreekt hier hardop en wil zichzelf laten zien aan de wereld. En dat is wat ik registreer. Geen poespas en gekke bewerkingen, enkel twee verliefde mensen in een setting naar keuze (uiteraard stuur ik hier in).

Achteraf hoor ik vaak van mensen dat ze dit het leukste vonden en dat ze het zo nog een keer zouden willen doen.

 


trouwfeest elements beach

Deel 4 is het feest, waarbij de avondgasten komen en waar er tot in de kleine uurtjes wordt doorgefeest.

De registratie van het feest kan ik op diverse manieren doen. Zoals je op het voorbeeld ziet is het registrerend, maar het kan ook op een manier waarbij ik tussen de mensen sta en partyfoto's maak. Hierdoor krijg je echt het uitgaansleven gevoel.


Deze beach-wedding van Erik & patty was zeer geslaagd! Heel veel lieve mensen , gastvrijheid ten top en een prachtige locatie.

Ben je ook geïnteresseerd in een bruidsreportage? Neem dan contact met me op voor een gesprek en wellicht kunnen we samen iets prachtigs neerzetten.

 

Meer op de instagram pagina van Roy van der Wens

Op de instagram pagina van Roy van der Wens vind je nog meer werk van Roy van der Wens