Same-day-edit

 

Op je eigen bruiloft je eigen bruidsfoto’s zien?
Dit is tegenwoordig mogelijk met een 'same-day-edit'.

 
 

Je ouders moesten wachten tot ver na de bruiloft tot de negatieven ontwikkeld waren. Zij hadden dan weken later pas de foto’s. Als je er met een puist op stond of er was een storende factor in het beeld kon je hier niets meer aan doen. Dat maakt bruidsfotografie van vroeger vaak een beetje onbedoeld grappig. Je moet in sommige gevallen nog steeds lang wachten. Gelukkig is er middels nabewerking een hoop mogelijk. Ik bied klanten iets nog veel mooiers aan. Zij krijgen van mij de mogelijkheid om tijdens het feest de foto’s op een groot scherm terug te kijken. Nabewerkt en geretoucheerd! Hoe ik dat doe is natuurlijk mijn geheim... Maar dat je het zelf nu ook wilt, weet ik zeker.

Wat is een ‘same-day-edit’?

Voorbereiding voor de trouwdag van Ellen & Sjoerd in Oirschot

Een 'same-day-edit' is een bewerking van de foto’s die op diezelfde dag geschoten zijn. In dit geval praten we over bruidsfotografie. Dit is dit natuurlijk een branche waar dit een gewilde techniek is.

Welke foto’s kan ik verwachten?

Gedurende het registreren van de bruiloft, weet ik vaak al welke foto’s eruit springen, die de moeite waard zijn. Zo heb ik van elk moment wel een favoriete foto/moment waarvan ik zelf al niet kan wachten om dit te delen met het bruidspaar. In principe kunnen alle foto’s die tot aan het diner geschoten worden in aanmerking komen. Tijdens het diner ga ik namelijk de foto’s nabewerken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zoals aangegeven kan ik tijdens het diner de foto’s bewerken. Dit is een rustig moment waarbij iedereen lekker wilt eten en uit wilt buiken (voordat ome Jan op tafel gaat dansen, of in de lampen hangt).

Ik zorg dat de favoriete foto’s op mijn iPad komen te staan en daarop heb ik voorgeprogrammeerde software die ik gebruik. De foto’s krijgen daardoor meteen een prachtige nabewerking, zodat ze van het scherm af spatten.

Tijdens het feest kunnen jullie al nagenieten van die bijzondere momenten van jullie trouwdag.

Waar kan ik de foto’s zien?

Zodra de foto’s klaar zijn kan ik zorgen dat ze naar een andere bron worden overgedragen. Vaak heeft de trouwlocatie een systeem waar de foto’s op komen te staan. Vanaf dat systeem worden de foto’s weergegeven op een beeldscherm, projector of iets anders wat er beschikbaar is.

Foto’s van je ceremonie al op dezelfde dag terug zien op een groot scherm.

Wil je ook een ‘same-day-edit’ op je bruiloft?

Ik kan me voorstellen dat je nu super enthousiast bent geworden. Ik zou dit namelijk ook zijn. Wij bieden complete pakketten aan voor bruiloften. Check dus snel of de same-day-edit in jullie favoriete pakket vermeld staat!

 

Meer op instagram!

Op onze instagram pagina vindt u onze laatste foto’s en stories.


Bent u ook geïnteresseerd in een bruidsreportage door Roy van der Wens? Neem dan contact op voor een gesprek en wellicht kunnen we iets prachtigs neerzetten.