Bruiloft van Wendy & Koen

Bruiloft van Wendy & Koen

Wendy en Koen hebben mij vorig jaar benaderd om hun bruiloft te fotograferen en hier vind je het resultaat van deze prachtige dag op 8 Juni 2018.

Videograaf

Wendy en Koen hadden van tevoren aangegeven dat er een videograaf aanwezig zou zijn van Younique film genaamd 'Maurice Swinkels'. We kende elkaar niet, maar het is altijd fijn als dit op voorhand wordt aangegeven.

Kort nadat ik op de eerste locatie aan kwam arriveerde Maurice ook. We hebben kennis gemaakt en merken al snel dat we elkaar niet in de weg zouden lopen. Sterker nog het was zo'n goede samenwerking dat sommige gasten op de bruiloft dachten dat we samen werkte. Maurice had dezelfde werkethiek als ik en dat helpt enorm. Onderaan de blog kan je nog wat foto's zien waar je hem in actie ziet.

De dag begon bij de bruidegom

Kleine details zijn belangrijk!

Kleine details zijn belangrijk!

Zodra ik aan kom op de eerste locatie, begin ik vrij snel met fotograferen. Ik fotografeer details die betrekking hebben op de bruiloft omdat details belangrijk zijn. Daarnaast raakt iedereen dan ook gewend aan mijn camera. 

Koen in zijn pak van  Franck custom made suits

Koen in zijn pak van Franck custom made suits

Het fotograferen van bruiloften begint meestal bij de bruidegom, omdat zij sneller klaar zijn met aankleden dan de bruiden. De meeste mensen zijn niet gewend aan een camera in hun gezicht en kunnen zich ongemakkelijk voelen. Ik merk elke keer dat als ik vrij snel begin met fotografen dat de bruidegom veel meer op zijn gemak is. En dat kan je goed terug zien in de foto's van Koen. Hij staat super goed op de foto's en past zo in een magazine.

Tijdens het aankleden ben ik observerend bezig. Zo nu en dan vraag ik iemand om een jas nog een keer uit en aan te doen of een stropdas recht te trekken. Ik vraag vrienden of familie te helpen met de stropdas goed doen om wat extra mooie momenten te schieten. Ik probeer vooral alles vloeiend te laten lopen. Het moet namelijk geen photoshoot dag worden, maar een registratie van de mooiste dag van je leven.

 

Selectie aankleden van Koen

Op naar de bruid

Wendy in de visagie

Wendy in de visagie

Nadat ik Koen had gefotografeerd ben ik in de auto gedoken en naar Wendy (de bruid) gereden. 
Het grappige is dat het doorgaans bij Nederlandse bruiloften bij de bruidegom rustig is. Er zijn een paar mensen aanwezig en het lijkt een doodnormale dag te zijn. En zodra je bij de bruid aan komt is het druk. Iedereen is bezig, moeders zijn niet zenuwachtig maar wel hyper actief. Er heerst een compleet andere atmosfeer.

Wendy zat in de visagie en haar kapsel was inmiddels al wedding-proof. Net als bij Koen probeer ik zo snel mogelijk te beginnen met fotograferen om ook hun te laten wennen aan mijn aanwezigheid. 
Ik ga altijd op zoek naar de jurk zodat ik die kan fotograferen voordat de jurk gedragen wordt 

Omdat Wendy Koen zou ontvangen op die locatie bekijk ik waar ik het beste kan staan als het moment zo ver is. Ik vraag altijd aan de bruid of ze van achteren of voren gefotografeerd wil worden op het moment van ontmoeting. Dit omdat ik niet op twee plekken tegelijk kan zijn. Wendy koos voor haar achterkant en het gezicht van Koen. Ik was blij met die keuze omdat de achterkant van haar jurk prachtig was. Zodra ze elkaar vast houden kan ik om het stel heen draaien en ze vanuit alle hoeken fotograferen.

Selectie foto's aankleden en ontmoeting

Op naar het raadhuis

Het Raadhuis is de locatie waar Wendy en Koen in het echt verbonden zullen worden. Een prachtige locatie in Udenhout, gemeente Tilburg. 

Het raadhuis in Udenhout

Het raadhuis in Udenhout

Dit soort locaties maken me altijd blij omdat een ceremonie er altijd net wat mooier uit ziet in authentieke locaties. Voor elke bruiloft die ik fotografeer maak ik een plan van aanpak. Hier valt ook het visualiseren van het bruidspaar op locatie onder. Omdat ik van tevoren mijn speurwerk gedaan had, wist ik dat het top zou gaan worden.

 

Tijdens de ceremonie werk ik vaak in zwart wit omdat het veel meer kracht aan de foto's geeft. De focus ligt veel sterker op een onderwerp en daardoor kijken de foto's rustiger. Tevens kijk ik tijdens de ceremonie ook naar wat anderen niet zien. Zoals het über schattige meisje dat in de camera kijkt terwijl iedereen naar het bruidspaar keek. 

Ring & Kus

Voor mij als fotograaf is het meest spannende moment van de dag het goed vastleggen van de kus en het omdoen van de ringen. De ringen gingen super, ze glimmen ook mooi op de foto zodat je duidelijk kan zien wat er gebeurt. En dan komt die kus en die staat er dan gewoon perfect op en dan ben ik tevreden. 

Buiten zal er nog met confetti en bellenblaas gek gedaan worden en daarna gaan we naar de feestlocatie in Tilburg waar de loveshoot plaats zal vinden in de Oude Warande bij Auberge du Bonheur.

Selectie van de ceremonie

De loveshoot

Een loveshoot is geen verplichting. Ik laat het daarom aan het bruidsstel over of ze dit willen. Sommige mensen willen namelijk een registratie van de dag en voelen zich daar het gemakkelijkst bij. Wendy en Koen wilde dit wel en dan zorg ik dat het iets moois wordt waar ze nog lang van kunnen nagenieten. 

Eén van de redenen dat ik het bruidspaar graag ontmoet voordat ze gaan trouwen is dat ik een beeld heb van hoe ze eruit zien. Ook als er een jaar tussen de afspraak en de bruiloft zit is dit geen probleem voor me. Als ik iemand eenmaal heb gezien, kan ik hier een goed beeld bij krijgen. Met dat beeld in mijn hoofd, in combinatie met de locatie kan ik op voorhand al een plan gaan maken om het aan te pakken. Dit doe ik omdat het vaak hectisch kan zijn als er vrienden en familie om het bruidspaar heen lopen. Zo zorg ik dat er meer structuur en snelheid in de shoot zit. Ik wil namelijk niet dat mensen zich gaan vervelen voor de camera. 

Vrienden & Familie 

Persoonlijk houd ik van dynamiek in de foto's. Dit wil zeggen dat een stijf portret van alle gasten nogal...stijf is. Daarom vind ik kleinere groepen prettiger, want die kan ik beter sturen door ze bijvoorbeeld naar de camera toe te laten lopen. Ook de resultaten van de foto's worden daardoor meteen super tof.

Selectie van de loveshoot, vrienden, familie en extra's.

 

Een Brabants gezellige dag

De bruiloft van Wendy en Koen was een super gezellige dag met leuke locaties. Het fotograferen verliep vlot en ook de samenwerking met videograaf Maurice was top. Het is jammer dat ze maar één keer trouwen want ik zou het zo nog een keer over doen.

Dank je voor het lezen van mijn blog. Mocht je het nou zó leuk vinden dat je het wilt delen ben je uiteraard van harte welkom.

Credits:

Fotograaf: www.royvanderwens.com
Videograaf: www.youniquefilm.com
Make-up: Laura Roozen
Haar: Kim Laros
Jurk: www.koonings.com
Pak: www.franckcustommadesuits.nl
Trouwambtenaar: Betsy Schilders
Locatie: Auberge du Bonheur , Het Raadhuis Udenhout

 

Meer op de instagram pagina van Roy van der Wens

Op de instagram pagina van Roy van der Wens vindt u meer foto's van van deze prachtige dag.


Bent u ook geïnteresseerd in een bruidsreportage door Roy van der Wens? Neem dan contact op voor een gesprek en wellicht kunnen we iets prachtigs neerzetten.