Trouwen in het buitenland

Jullie willen gaan trouwen in het buitenland en het liefst willen jullie dan een Nederlandse fotograaf hebben! Iemand die jullie wensen perfect kan vertalen in fotografie. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

 

Trouwen in het buitenland is populair en wij van Roy van der Wens Fotografie begrijpen waarom. Het is populair omdat de kans op prachtig weer vele malen groter is en de locaties zijn vaak nét wat (nou, eigenlijk heel véél) mooier. Want laten we eerlijk zijn; trouwen in Toscane klinkt nét wat beter dan trouwen in de achtertuin.

Waarom een Nederlandse fotograaf?

Jullie hebben besloten in het buitenland te gaan trouwen en de volgende stap is het zoeken van een fotograaf.

Sommige stellen kiezen ervoor om een lokale fotograaf te zoeken in het land waar ze gaan trouwen. Hier zitten voor- en nadelen aan en wat zwaarder weegt bepaal je zelf.

De buitenlandse fotograaf

Het voordeel van een buitenlandse fotograaf zou kunnen zijn dat hij of zij de omgeving kent en dat de kosten voor de fotograaf vele malen lager uitvallen. 

Nadelen kunnen zijn dat het kennismakingsgesprek via e-mail, app of iets dergelijks gaat. Mede doordat je vaak niet dezelfde taal spreekt en dus in het Engels moet communiceren kunnen belangrijke zaken verkeerd geïnterpreteerd worden. Ook is de fotograaf minder goed te controleren op betrouwbaarheid. En wat ik persoonlijk een belangrijke (en vaak vergeten) nadeel vind is; de zogenaamde after sales. De fotograaf kan misschien op voorhand een mooi praatje houden en met leuke budgetten komen. Maar wat als er achteraf iets niet klopt, hoe wordt hier mee omgegaan? Je kunt tenslotte niet even op-en-neer om iets recht te zetten.

De Nederlandse fotograaf

En dan is er de optie om een fotograaf uit Nederland mee te nemen naar het buitenland. En natuurlijk raden wij van wc-eend, wc-eend aan. Maar we onderbouwen wél waarom we dit vinden.

De nadelen kunnen zijn dat het kostbaarder is dan een lokale fotograaf en dat de Nederlandse fotograaf minder bekend is op de locatie van de bruiloft.

En dan zijn er de voordelen van een Nederlandse fotograaf (ahum Roy van der Wens). Het contact loopt snel en direct. Er is snel een kennismakingsgesprek gerealiseerd waarin alle vragen en wedervragen beantwoord worden. Ook het gevoel van jullie als bruidspaar kan helder overgebracht worden, mede doordat je in je moedertaal communiceert. De meeste stellen die in het buitenland trouwen willen een picture perfect wedding en dan wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben. Een fotograaf waar je direct mee kunt communiceren kan jullie wensen professioneel vertalen. Ook een bijkomend voordeel is dat de fotograaf een volledig reisverslag kan maken. Zeker omdat je voor het buitenland kiest is het leuk om meer in beeld te laten brengen dan enkel het huwelijk.

Kent een Nederlandse fotograaf de leuke plekjes?

Op zoek naar geschikte shoot locaties in West-Amerika

Reizen is iets wat ik met veel liefde doe en één van de leuke dingen aan het reizen vind ik het plannen en uitzoeken van locaties. Voordat ik op reis ga, ga ik via Google maps, Tripadvisor, diverse fora en blogs op zoek naar bijzondere locaties. De studie die ik hier vooraf in stop heeft keer op keer bewezen dat ik thuis mezelf dermate goed kan voorbereiden. Het niet fysiek aanwezig zijn op een locatie is daarom geen enkel probleem. (ik heb op deze wijze zelfs het aanzoek voor mijn eigen verloofde Romy gepland). Zie foto.

Hetzelfde doe ik voor klanten die in een ander land willen trouwen. Of je wilt trouwen in Italië, trouwen in Spanje of trouwen in Amerika; ik bestudeer alles zorgvuldig zodat ik met een goed plan werk. 

Vaak hoor ik dat mijn werk spontaan en echt is. En dat compliment vind ik erg prettig omdat mijn onderzoek naar een locatie los staat van hoe de spontaniteit van de foto’s ontstaan.

De jurk mag natuurlijk niet vies worden tijdens een shoot

Wat komt er bij kijken?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg dat de fotograaf minimaal de dag voor de bruiloft aanwezig is, op deze manier kunnen vertragingen van vluchten niet in de weg staan. Ook is het belangrijk dat de fotograaf goed uitgerust is. Vaak vliegt de fotograaf tegelijk met het bruidspaar mee (ideaal voor het reisverslag). Of als het bruidspaar een stuk eerder vertrekt vliegt de fotograaf met de gasten mee (ticketprijzen zijn vaak goedkoper voor een groep). Uiteraard hebben ook fotografen soms slaap nodig, dus een slaapplek is een vereiste. En als laatste heeft de fotograaf af-en-toe iets te eten nodig.

Door onze ervaring met reizen, weten we de mooiste plekken te vinden.

Door onze ervaring met reizen, weten we de mooiste plekken te vinden.

Wat kost een fotograaf om in het buitenland te trouwen?

De kosten lopen uiteen per fotograaf. De ene fotograaf rekent enkel de dag van de bruiloft en de andere rekent elke dag dat hij of zij aanwezig is.

Voor de exacte kosten kan ik uiteraard enkel voor mezelf spreken. Ik werk graag in pakketvorm, omdat het overzichtelijk is en er achteraf geen gekke kosten gerekend worden. 
Mijn pakket voor buitenland fotografie is gericht op het goed in beeld brengen van een buitenlandse bruiloft. Voor mij betekent dit dat ik de hele dag vanaf de eerste zon tot diep in de nacht vast wil leggen ongeacht de eindtijd. Dit doe ik omdat ik toch aanwezig ben en omdat trouwen in het buitenland kostbaarder is voor het bruidspaar. Omdat het kostbaarder is wil ik het bruidspaar van alle mogelijke foto’s voorzien van hun mooiste dag.

Wat ik niet zelf regel zijn: de vliegticket, transport, maaltijden en accommodatie. Als ik namelijk zélf vliegtickets en accommodatie declareer bij het bruidspaar is dit ongunstig voor hen. Bij het regelen van meerdere tickets en accommodaties komt namelijk korting kijken.

Speciaal voor bruidsfotografie in het buitenland hebben we een pakket samengesteld.

Het pakket voor het trouwen in het buitenland vindt u HIER.

Conclusie

Een fotograaf meenemen naar het buitenland is aan te raden, zeker als ik het ben. :) 
Hebben jullie interesse in mij als jullie bruidsfotograaf op jullie droombestemming in Spanje, Italië, IJsland of waar dan ook? Neem vrijblijvend contact met mij op.

 

Meer op de instagram pagina van Roy van der Wens

Op de instagram pagina van Roy van der Wens vind je nog meer werk van Roy van der Wens