‘fashionable bruidsfotografie’

Bruiloften zijn ontzettend modieus. De aandacht en details in de jurk en het pak zijn extreem belangrijk. Je bruiloft is als het ware je catwalk en dan is het your time to shine in jouw droom-outfit!

 

Bruidsfotografie zie ik anders dan alle andere bruidsfotografen. Voor mij is een bruiloft een dag van de liefde waarin de hele wereld mag zien dat jullie bij elkaar horen. Deze symbolische dag vindt plaats in de allerbelangrijkste outfit van je leven, waar  je maanden (soms zelfs jaren) de tijd in hebt gestoken. Je kunt dit dus ook wel een beetje vergelijken met een modeshow. Ik zal gelijk ook even kort toelichten waarom dit mijn werk onderscheid van andere bruidsfotografen. Voordat ik werkzaam was als bruidsfotograaf was ik fashionfotograaf. Ik heb destijds met meerdere modellenbureaus zoals ‘Elite’ samengewerkt en zelfs diverse publicaties gehad in Vogue. Je zou dus wel kunnen zeggen dat ik steeds meer succes behaalde met mijn werk binnen de fashion industrie. Ik merkte echter dat ik iets miste… Hoewel ik dit werk met plezier deed, ontbrak er voor mij toch een stukje sentiment. 

Fashion editorial met Lola van Elite models

Fashion editorial met Lola van Elite models

Vanwaar de switch van fashion naar bruidsfotografie?

Voor sommigen lijkt de stap van fashion naar bruidsfotografie vreemd, maar voor mij is het een logische stap. Bruidsfotografie is hetzelfde als fashionfotografie, alleen met gevoelens en liefde. Naarmate de aanvragen voor mijn bruidsfotografie begonnen binnen te stromen (terwijl ik nog hoofdzakelijk fashion deed), merkte ik dat mijn liefde voor bruidsfotografie veel groter was dan ik verwachtte. Je zou dus eigenlijk wel kunnen zeggen dat bruidsfotografie ‘mij’ heeft gekozen.

Fashion shoot voor online magazine

Fashion shoot voor online magazine

Werkwijze

Door mijn ervaring bereid ik me voor een bruiloft op dezelfde manier voor als op een fashion-shoot.
Ik begin met locatie verkenning. Dit kan zijn via Google Maps, Instagram of soms zelfs het bezoeken van delocatie. Hierop baseer ik een fotoplan en feitelijk kan ik me het stel al inbeelden op de betreffende locatie. Vervolgens schrijf ik het plan uit en neem ik dit gedeeltelijk door met het bruidspaar. Het bruidspaar en ik zijnéén team. Het is mijn missie om super foto’s te maken, waar het paar altijd met een grote glimlach naar terug kan kijken.

Ik maak van de bruidsdag een verhaal van begin tot einde. Dit verhaal spreekt voor zichzelf. Ik wil hiermee bereiken dat mensen die de dag niet hebben bijgewoond, tóch een goed beeld hebben van hoe de dag eruit zag.Story telling via foto’s is voor mij één van de leukste dingen die er bestaat. Dit gedeelte van het fotograferen valt dan ook onder documentair fotografie. Ik leg namelijk een document van de dag vast. Aangezien ik zo lang heb gewerkt in de fashion zorg ik automatisch dat het in een prachtige stijl wordt vastgelegd.

Verschillen tussen fashion- en bruidsfotografie

Uiteraard zijn er verschillen tussen professionele modellen en bruidsparen. Ik heb echter veel beginnende modellen gefotografeerd en hierdoor weet ik precies hoe ik dit aan moet pakken. Hoewel het best intimiderend kan zijn om de hele dag gefotografeerd te worden, moet de camera je beste vriend zijn. Daarom maak ik tijdens de shoot vaak grapjes. Ik heb daarnaast meerdere trucjes zoals het laten fatsoeneren van de stropdas. Tijdens die momenten schiet ik de foto’s die ik moet hebben om een spontaan leuke fotoserie te krijgen.

Bruid in de tuin van het prachtige kasteel Geldrop

Photoshop is ondergeschikt aan fotograferen

Je hebt photoshoppers die fotograferen en je hebt fotografen die photoshop gebruiken. Ik zit in die laatste categorie, ik ben old school. Ik geloof dat wanneer je een goede basis foto schiet, je photoshop enkel gebruikt voor de afwerking. Ik hoor vaak van klanten (die op het scherm van mijn camera kijken) dat ze de foto’s al fantastisch vinden en dat is nou nét wat ik wil bereiken.

 

Meer op de instagram pagina van Roy van der Wens

Op de instagram pagina van Roy van der Wens vind je nog meer werk van Roy van der Wens


Bent u ook geïnteresseerd in een bruidsreportage door Roy van der Wens? Neem dan contact op voor een gesprek en wellicht kunnen we iets prachtigs neerzetten.