Een prachtige bruidslocatie...

Royvanderwens_MG_2614 copy.jpg

Bruiloft van Marloes & Niels

Over de jaren bruidsfotografie heb ik een voorliefde ontwikkeld voor bruiloften op locatie. 

 Klooster Nieuwkerk Goirle

Klooster Nieuwkerk Goirle

De trouwlocatie voor deze bruiloft is Klooster Nieuwkerk in Goirle. Deze werkelijk sprookjesachtige locatie ligt midden in een groot bos.

De rit naar het klooster werd geheel in stijl gereden in een oude Fiat 500 uit de jaren '70.  We moesten wat gekke toeren uithalen - lees: half uit de auto hangen tijden het rijden - om een foto te maken tijdens de rit. Maar mensen die me kennen weten wat ik altijd zeg: ALLES voor de foto!!!


Fiat 500 in klooster nieuwkerk in Goirle

Het trouwen op een vaste locatie vind ik fantastisch. Je hoeft niet met de hele familie en vrienden de verhuizen van locatie naar locatie en geen stress over aankomsttijden. 

Op een locatiebruiloft zijn alle voorzieningen om een bruiloft te laten slagen, je kan zo van het JA-woord naar de feestlocatie lopen.


Bruiloft fotograaf klooster nieuwkerk goirle

Wanneer een ceremonie begint moet ik als fotograaf een keuze maken, ga ik het bekijken vanuit de hoek van de bruidegom of bruid? Ik wissel deze hoek per bruiloft af afhankelijk van de locatie en situatie. Bij deze bruiloft vond ik het gepast om de bruid vast te leggen omdat een haag van lieve vrienden en familie prachtig is.


Bruiloft in Goirle

Buiten fotograferen in Nederland is altijd een uitdaging omdat we in Nederland zelden dagen kennen waar de hemel helder is, er is bijna altijd wel een wolk. Voor iemand die niet fotograaf is betekend dat er ff geen zon is, maar voor mij als fotograaf betekend dat mijn camera instellingen compleet veranderd moeten worden. Ook vandaag was een dag waar soms een dikke wolk kwam en dan INEENS heldere zon en dit zorgt fotografisch voor een uitdaging. 

Doordat ik een geroutineerd fotograaf ben weet ik met dit soort omstandigheden om te gaan en maak ik zelfs gebruik van de overbelichting of onderbelichting zoals je kunt zien op de foto naast de tekst.

 


Love shoot in Goirle Tilburg Klooster Nieuwkerk

Na de ceremonie mag al die liefde vastgelegd worden en in dit geval betekend dat er een wedding shoot na de ceremonie gepland stond. Ik vind niet perse dat er een shoot tijdens zo'n dag plaats moet vinden omdat foto's in het moment namelijk vaak wat spannender is. Maar als we dan voor een shoot gaan maak ik er ook iets prachtigs van. 

Door mijn ervaring in de fashion industrie weet ik hoe ik de geportretteerde op hun gemak moet stellen en momenten kan pakken die echt zijn. Want wie zit er te wachten op geforceerde lachjes naar de camera op een burg tussen de zwanen? 


Achter de schermen bij een shoot in Klooster Nieuwkerk

Soms heb je last van teveel zon en soms is er geen zon, wat doe je dan? Dan gaan we bounchen :)) Bounchen is het door kaatsen van licht naar een andere locatie, in dit geval het bruidspaar. Op deze manier komt het bruidspaar los van de achtergrond en leeft het portret echt op het uiteindelijke resultaat. Alleen met een getraind oog kan je zien of er in een foto gebounced is en de truck is om het niet te overbelicht te maken.


Zoete Zaken op de Bruiloft in Tilburg

Na al dat harde werken moet er genoten worden van iets heerlijks! En als je deze tafel ziet met al die lekkere taarten van Zoete Zaken uit Tilburg dan krijg je wel trek.


Meer op de instagram pagina van Roy van der Wens

Op de instagram pagina van Roy van der Wens vindt u meer foto's van van deze prachtige dag.


Bent u ook geïnteresseerd in een bruidsreportage door Roy van der Wens? Neem dan contact op voor een gesprek en wellicht kunnen we iets prachtigs neerzetten.